tisdag 14 december 2010

Barn är O-Slag-Bara och framför allt inte till salu!

En gång per år får jag lyssna på den radiokanal jag vill. I sex dygn får ungdomskanalen P3 ljuda i firmabilen. De övriga dagarna på året anser kollegorna att musiken är falsk, skränig och ibland helt oförståligt. Nä livet på en ställningspinne är inte alltid så enkelt.

Fast nu är det lite lättare då Musikhjälpen dragit igång. De annars så aggressiva argumenten över de kommersiella kanalernas överlägsenhet avtar.

Klart P3 rattas in då en god sak sker. Dessutom så önskas ju låtar som man faktisk kan lyssna på.

Det är alltså den här veckan som det fantastiska Musikhjälpen återigen tar över hela P3:S och delar av SVT2:s tablå. I en glasbur stängs tre programledare in på ett torg i Malmö. Målet samla in en behövande slant för att motverka det overkliga. För barn är inte till salu. En självklarhet kan tyckas men i själva
verket en vanlighet.

En sak som i alla fall är självklar är att det som stödas kan stödas bör. Det är lika självklart som att då tillfälle ges att med kollegorna jävlas så ska tillfället tas.

Därför skänker jag inte bara hundra korner till detta fantastiska. Jag skänker dessa slantar och önskar en låt som kollegorna ej faller i smaken.

Ett självklart val. För fanastisk är även den. Bon Iver - Skinny Love. Årets musikupplevelse tillsammans med Så mycket bättre och just Musikhjälpen.

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar