måndag 12 juli 2010

Ingen Belafonte eller brandelius, bara en förträfflig Nilsson

Han byggde en hel kojby åt oss när vi flyttade från Runstensvägen 36 och till jordbruket i Överkovland. En kojby där sedan Bröderna "Cowbojs" fick kriga mot indianen med träskorna. Kottkriga.


När man sov över på Vålandsvägen var det han som ordnade skattjakter under dagen med detaljrikliga kartor och plopp i skruvlådor som själva eftertraktelsen.


Han berättade finurligt korta sagor som tex: Det var en gång en ko och han kalv, då var sagan halv. Sen bet kon kalven i örat då var det inge mer och höra.


För att senare vid skymningen och nattens intrång ta fram fågelboken och förhöra oss. Man måste varva ner för att somna. Dock med varierande resultat beroende på om yngsten gissade på lingonbröst när domherren röda barm visade sig eller om mellan brodern fick se den fågel som faktiskt hette pungmes. Pung och bröst varvar oftast upp spralliga bröder i fyra, sex och åtta års åldern.


Det är han och hans likväl finurlige broder, Torsten som bybor i olika byar ringt om de vill ha hjälp med att installera ett kök eller slå upp en härlig altan.


Det är tack vare sådana som han. Som Kovlands IF är så pass väl fungerande som det är. Dessa älskvärda eldsjälar som plöjer ner massor av tid, pengar och arbetskraft i olika projekt. Alltifrån ishallsbyggen till krattning av Ånäsparkens alla gräsmattor.


Det är honom som man ska bjuda på diverse middagar om man vill ha nära till skrattet.


Det är han som man alltid har kunnat ringa om man ska ha skjuts till träningar, missat en buss eller vill åka på en fisketur.


Och idag fyllde denna underbara gubbe 80 år. En beaktansvärd ålder för vem som helst. På årets varmaste dag. Mysandes på Löruddens klippor. Min Farfar.

Inte Harry Bellafonte och inte heller Brandelius.

Utan alla tiders Harry Nilsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar