söndag 12 november 2017

En man som heter Martin

Saker som sker i livet, man åldras, försöker intressera sig för räntor, miljö och framförallt försöker man förstå sig på och hänga med i P3's humorprogram.
Fler saker som händer är att kroppsbehåringen ökar, man finner det skönt att konserten man ska på/var på är/var en sittande samt att man börjar uppskatta plagget piketröja.
Sedan sammanfattas allt genom att man är medlem i bostadsrättsföreningens styrelse och diskuterar allt ifrån "relinging" av avloppen i källaren till att föreningen borde avveckla mangelrummet, använda det till något viktigare, vad sägs som ett aktivitetsrum och en samlingspunkt för bostadsrättsföreningens alla medlemmar.
Förslaget röstas ner.
Hur som, medlem i en bostadsrättsförening är jag, ett styrelseuppdrag, förtroendeuppdrag och ett rätt alldagligt uppdrag, det ska bara göras är min paroll.

Inför varje möte så skickas ett mejl till varje styrelsemedlem, vi är sex stycken, där vi påminns om att mötet ska äga rum och om vi har några punkter att addera till den redan förberedda dagordningen om ekonomi, snöskottning och eventuellt fönsterbyten.
Jag har några punkter
  • SJA847 tillhör tillexempel en medlem men har stått på gästparkeringen i ett halvår. Det finns lediga parkeringar, han får hyra som alla andra.
  • Johansson två trappor upp (en trapp ner ifrån mig) ställer soporna utanför dörren, dvs i trapphuset, och tar dom först till soptunnorna när dom ska ut för andra ärenden. Lukten medlemmar ska vi verkligen behöva stå ut med lukten.
  • Varje vecka så ligger det buntvis med reklam på postskåpet som något/några hushåll i huset inte orkar gå dom femton stegen (svar ja det är max femton steg för jag har gjort ett snitt så att föreningens äldsta och minsta tant ska ta sig ditt med hjälp av just femton steg) med till pappersåtervinnginen/soporna.
  • Cykelställena, vem tar in dom?
Jag skickar inte listan. Jag avvaktar för jag är klart yngst i styrelsen och ingen annan har mejlet in några punkter. Jag tänker att någon annan måste tänkt på detta, någon äldre, någon som inte ser uppdraget som alldagligt, någon som har ett låst tankesätt på att alla i den nya generationen är oduglingar, någon som är en man som heter Ove.

Ove är jag och listan skickas inte, jag försöker istället underhållas av Bamsesketcherna i P3's Thor-radio det går sådär, däremot detta är galet bra!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar