fredag 18 maj 2012

Krav på Mårts avgång skanderar bara folk utan begrepp

Visst vi åkte ur VM på tok för tidigt. Det roliga skulle ju just till att börja. Men att börja skandera om avgång är väl lite väl! Visst man kan vrida och vända på allt Per Mårts gör. Jag är själv skeptiskt till hur väl scoutade NHL förstärkningarna är. Att Mårts och Garpenlöv har god kontakt med NHL svenskarna är det inget tvivel om. Men hur väl medveten om deras kompetens är dom?
I årets VM trupp har i varje fall spelare som Hedman, Kruger och Stålberg långt ifrån färgat in. Hur många matcher med dessa herrar har förbundsledningen sett? Det som får mig att tvivla på scoutningen av spelarna från andra sidan Atlanten är uttalandet som förbundskapten Mårts hade angående målvaktsvalet. Han valde Fasth pågrund av att han var van vid spel på stor rink samt att han sett Enroth lite för lite!
Vad gjorde då Enroth där överhuvudtaget? Tar man verkligen ut spelare som man sett för lite utav? Var det så gällande fler spelare, exempelvis ovannämnda?

Men det är samma sak där, det är lätt att kasta sten i efterhand. På förhand hade väl laget sex eller sju raka förluster, jag hade nog själv också tagit in så mycket nytt som möjligt. Det är lättare att tycka än att prestera och samtidigt får man inte misslyckas i ett mästerskap som nu Mårts gjort hur ska han då någonsin ha modet att lyckas?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar