måndag 29 oktober 2012

Påvar. Sena Måndagstankar.

Mitt namn är Martin Nilsson jag är 23 år och lite skrämd. Inte av mörkret även om det ger mig en olustig känsla då jag är själv en söndagskväll efter en Beck-film.

Näe det som skämmer mig är att det är så svårt att hålla koll på sig själv. Att man förmodligen snabbare än man anar. Förmodligen snabbare än all ketchup släpper från botten av flaskan och samlas i en för stor pöl på tallriken kan ha gått från en trevlig ung man till en bitter, gnällig dumskalle. En lite påve som rättar allt och alla och sällan låter sig rättas.
Att man hela tiden utgår ifrån att man vet bättre, kan bättre och att det man gjort inte gått att göra bättre. En sådan människa skräms jag för att bli, för tendenserna till att bli så finns, ibland.


Tendenserna till att bli en liten "påve" som rättade alla men inte klarade av att bli rättad var nog som störst då jag nyss tagit körkort. I min lilla värld så körde jag då bäst i familjen och läxade upp både mor och far om trafikregler som dom helt förståeligt och mänskligt börjat tumma på. Ibland slängde jag nog ur mig saker som dessutom inte stämde endast för att mästra.

Dock två krockar senare så påpekar jag nu bara farten, för lite åk-rädd har jag allt blivit.


Men det jag ville komma till som jag egentligen inte på något snyggt och snabbt vis lyckas knyta ihop är att jag önskar att jag hela mitt liv kommer vara "coach-bar". Det är mitt nya motto, att jag hela tiden ska kunna utvecklas och kunna tänka om. Därmed inte sagt att jag kommer tänka om varje gång.

Men det vore bra om ni kunde påpeka det. Dom gångerna jag blir lite bitter. Dom gångerna jag bara påpekar problem utan att ha en bra lösning och dom gångerna jag i min enfald inte vågar göra saker annorlunda.

För livet blir nog bra trist om man hela tiden kör i samma hjulspår med skygglappar på.

tisdag 16 oktober 2012

Extra Extra

Sundsvalls Tidnings redaktion gjorde ett kanon jobb imorse och på förmiddag då dom under rubiken "ST följer snökaoset live" direkt refererade om den kanske max 10cm blöta snö som behagade besvära Sundsvalls invånare denna tisdag i mitten på november.

Fantastiskt!