tisdag 29 juni 2010

Fotboll

En tät mustigt gräsmatta.
22 krigande bollkonstnärer.
11 vs 11.
Bara ben på Glenn Hyse'n.


Nej jag pratar inte om VM.
Beskrivningen är mil från verkligheten, så man lätt kan tro det. I själva verket var det match i division 1000, Midälvaplan, ojämnt grus och i vanliga fall inte en enda bollkonstnär så långt jag under lejonmanen kan se.

Ja det är sant.
Mina tobleronefötter och jag har gjort comeback i den sport som jag så länge onda över. Gjorde det redan i våras då jag anslöt till det nystartade laget TTF, som stolt sponsras av ""(Här har det varit en ramsa med påhopp och svordomar så både Calmity Jane och Kapten Haddock hade rodnat. Men med anledning till att klubben tycker det var omoget och olämpligt att förolämpa den bästa och enda sponsorn blev jag tvungen att skriva så här,) älskade Memento Palace som helt utan konkurrens är Sundsvalls hetaste inne ställe. En klubb och restaurang där man har kult. Men nog om kuriosan och till anledningen att detta inlägg ens får ta tid av renoverandet i den ny förskaffade rövarkulan.

Dagens match var mot Kris (Kriminella revansch i samhället). Sist vi möttes ballade det ur fullständigt. De spelade ut oss men vi producerade. Något som dom vilsna unga männen inte klarade av, utan med hjälp av könsord och diverse hot om snittning med kniv tvingade domaren att blåsa i pipan och avbryta matchen. Så inledningen av dagens match var förståligt tvekande från båda lagens sida. Något som gynnande bollskickliga Kris och precis som senast tog de kommandot genom fint rullade av boll. Vi hamnade i en tät försvasbox spelandes på kontringar och hårt krigande.

Och precis som förra matchen tog vi ledningen (Nu är vi enormt nära anledningen till inlägget, fan Björn Freed. Fel att vara hemma och i vanlig ordningen skriva referat så jag kan fokusera på lägenheten). Nummer 16 tog ner bollen på bröstet och på volley spelade den vidare till Calle Rastberg som likt en iller sprutade fram mot mål, för att när han kommit till utkanten av straffområdet lira in den tillbaka mot nummer 16 som till allas förvåning sköt en välplacerad vrist i högra hörnet.
Årets korpmål skrek publiken.
Matchen fortsatte sin gilla gång fram till halvlek. Efter den orkade vi i TTF inte hålla i, utan att bara ha en avbytare på en kokade öken tog ut sin rätt och Kris gjorde 3 klass mål. Publiken svängde och nummer 16:s mål var helt plötsligt bara näst snyggast.



TTF strävade dock imponerande på och till allas häpnan sköt nummer 16 åter igen ett skott som gick välplacerat in i det vänstra hörnet och han blev matchens lirare.



Nummer 16 är alltså jag och tidigare har jag på fem matcher stövlat in två bollar okänsligt och fult. Idag var jag alltså en stjärna, helt objektivt sett. Hade det inte varit på grus så hade jag chockat alla en gång till genom att med mina järnspett till ben fira mål 2 likt Tyske Klose.

Två mål. Herregud, mycket ska man vara med om!

lördag 26 juni 2010

Fantastiska logen

Strandsatt som Crouse fast i den egna hembyn, att chansa och köra en dag som denna känns inte som min melodi.

Midsommar firades på samma succé ställe som ifjol, inte samma succé men himla Köng Kööng Kööng!
Sång och dans.
Skratt och lek.

En få tacke.


Mitt tillstånd i dag illusterat av den briljante Vesslan,


måndag 14 juni 2010

Rätsidigt virrvarr

Sommarlov för somliga, vackert väder att jobba i för andra. Förhoppningsvis, men enligt en klok bonnmora på en studentmottagning i staden så var det inte helt omöjligt att efter en sådan vargavinter också kunde bli en kall sommar!

Har börjat bli mer beronde av sommaren sedan verkligheten kom ikapp mig.
Det vill säga jag insåg att hockey förmodligen aldrig kommer bli mitt levebröd.
Vintrarna är helt plötsligt lite mer lik alla rödvinspoeters låtar.
Dunkla, jobbiga och mörka.

Det dunkla på sommaren är radion, ingen i etern borde få vara ledig på sommaren. Fan Hanna Fahl vart är du?

Etern är nog mitt kall, tror det är där jag kommer frodas. Måste bara vara företagsam och försöka sälja in mig själv på någon frekvens. För det är verkligen jag i kvadrat, "Hua, vad man skulle trivas". Ska banne mig erbjuda mina tjänster gratis på kvällstid.

För nu får det vara nog på likgiltighetens sötebrödsdagar....

söndag 6 juni 2010

Luuder

Söndag ständigt denna söndag.
Sitter och tittar när Söderling åker på stor torsk i finalen av Franska öppna.
Nadal är hisklig. Inte mycket till spänning, jag sitter mest och hoppas på att Söderling gör en Björkman...

lördag 5 juni 2010

Stora affärer!

Första Juli startar en ny episod i mitt liv, en episod utan serverade middagar och tvättade kläder som vardagsrutin.

För då adressändrar nämligen jag.

La handpenningen i Torsdags. Hade förväntat mig ett möte där mäklaren gratulerade mig till köpet, harklade sig lite obekvämt och påpekade att han måste få handpenningen. Att jag då med bister uppsyn (en uppsyn som sa, kan jag inte få njuta av det här köpet några sekunder innan du börjar gaffla om pengar) skulle ta fram den stora plånboken, ta av gummibandet som var lindat runt den och sedan börja ta fram tusen lapparna, men icke! Bara ett papper med ett kontonummer dit ett visst belopp ska överföras från den egna laptopen. Bara siffror, ingen spänning eller känsla. Helt oglamoröst fast med en förbannat förlösande känsla.

Jag lämna pojkrummet och bli en karla karl i stan!



4,54 in i klippet visar Sven Wollter det jag menade med gummibandet och plånboken!